Geschiedenis

Het Rechthuis van Zouteveen dateert uit 1651 en was oorspronkelijk een herberg, waar men ook terecht kon voor de aangifte van geboorten en huwelijken, maar waar door de schout en schepenen ook recht werd gesproken voor kleine vergrijpen in de polder. Na een ingrijpende verbouwing, waarbij alle authentieke kenmerken van dit Rijksmonument bewaard bleven, hebben Jakob Jongsma en Marja Koster op 1 juli 2011 een Bed & Breakfast geopend met 4 kamers (waarvan 1 gezinskamer) met elk een eigen luxe badkamer, een gezellige keuken en een ontbijtkamer. Vanuit alle gezichtspunten kijk je uit op het water en de polder.
Daarnaast is een oude schuur verbouwd tot sfeervol vakantiehuisje (de Vlaardingse Schouw) voor 5 personen en sinds juli 2016 is het voormalige gemaal (Pomphuis van Zouteveen) verbouwd tot een bijzondere logeeraccommodatie voor 4 personen.

Vind je het leuk hierover meer te lezen, klik dan op onderstaande links

Het Rechthuis als trouwlocatie: lees hierover in de stamboom van Jacob Emanuel Stahlie (1818-1905) ‘de kleermaker uit Schipluiden’: Jacob Emanuel Stahlie

 

Detail tekst

Meer informatie, vragen of reserveren? Neem contact op!